ترانزیت بین المللی در واقع همان ترانزیت خارجی و به معنای انتقال کالا از کشوری به کشور دیگر است. به طور کلی ترانزیت به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی میشود.
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره ترانزیت کسب کنید، پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما همراه باشید. ما در این مقاله از وبسایت خدمات بازرگانی آموت قصد داریم ترانزیت بین المللی کالا را به طور کامل شرح دهیم.
درباره ترانزیت بین المللی کالا
به طور کلی ترانزیت یک شیوه ای از انتقال کالا بین دو نقطه مختلف است. اما مفهوم ترانزیت بین المللی چیست؟
زمانی که یک محموله از کشوری غیر از کشورهای مبداء و مقصد عبور کند در اصطلاح میگویند ترانزیت بین المللی رخ داده است.
برای درک بهتر این مفهوم به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید کالایی برای انتقال به ترکمنستان از یکی از بنادر جنوبی کشور وارد ایران شده، سپس به روش جاده ای به یکی از بنادر شمالی کشور و پس از آن به ترکمنستان منتقل شوند.
در مثال ذکر شده کشورمان ایران نه مبداء بوده و نه مقصد نهایی!
بنابر آنچه ذکر شد ترانزیت، زمانی رخ میدهد که کشورمان نه مبداء باشد و نه مقصد و تنها یک مسیر عبوری برای ارسال کالا از مبداء به مقصد باشد.
مدارک مورد نیاز جهت ترانزیت خارجی
ارائه مدارک زیر برای ترانزیت بین المللی الزامی است:
- فاکتور خرید
- بارنامه
- لیست عدل بندی
- کارت بازرگانی (فتوکپی)
- مجوز عبور
- ضمانت نامه
- وکالت نامه
ترانزیت داخلی چیست؟
همانطور که بیان کردیم ترانزیت داخلی و خارجی، انواع ترانزیت هستند. تا به اینجا با مفهوم ترانزیت بین المللی آشنا شدیم، اکنون خوب است که ترانزیت داخلی را نیز بشناسید.
ترانزیت داخلی یعنی انتقال کالا از یک گمرک به گمرک دیگری از همان کشور. به مثال زیر توجه کنید:
زمانی که کالایی به عنوان مثال وارد گمرک شهید رجایی شده اما بنا به دلایلی نظیر شلوغی بندر، امکان ترخیص سریع کالا وجود نداشته باشد، در این صورت در صورت درخواست گمرک و یا صاحب کالا، باید محموله به گمرک دیگری از کشور که خلوت تر است انتقال یابد، به این فرآیند ترانزیت داخلی گفته میشود.
مدارک لازم جهت ترانزیت داخلی
جهت استفاده از خدمات ترانزیت داخلی، لازم است که مدارک زیر را آماده کنید:
- فاکتور فروش
- لیست عدل بندی
- گواهی مبدا
- قبض انبار گمرک
- ترخیصیه
- گواهی ثبت سفارش
- بارنامه
2 قانون مهم ترانزیت بین المللی کالا
تجارت بین الملل باید تحت یک سری قوانین و مقررات صورت گیرد تا از بروز مشکلات جدی مربوط به واردات، صادرات و ترانزیت کالا جلوگیری شود. به عبارتی دیگر بدون رعایت قوانین و مقررات، مشکلات جدی از جمله کاهش سرعت انجام عملیات مربوطه، افزایش هزینهها و … به وجود خواهد آمد.
2 تا از مهمترین قوانین مربوط به ترانزیت بین المللی کالا عبارت است از:
- ماده 172
طبق ماده 172، عوارض گمرکی به کالاهای ترانزیتی تعلق نمیگیرد، زیرا ترانزیت مفهومی مجزا از واردات و صادرات است. البته ناگفته نماند که مالک بار، موظف به پرداخت حق ترانزیت قانونی برای بار ترانزیتی خود خواهد بود.
- ماده 174
طبق ماده 174 قانون ترانزیت کالا، ترانزیت هر کالایی که واردات آن به کشور مجاز است از کشور، امکان پذیر است. اما برای ترانزیت کالاهای ممنوع لازم است که نسبت به دریافت مجوز مربوطه اقدام کرد.
انواع ترانزیت از نظر شیوه حمل بار (روشهای ترانزیت کالا)
ترانزیت همچنین از نظر شیوه حمل بار نیز به انواع مختلفی تقسیم میشود، شامل:
- ترانزیت دریایی
- ترانزیت هوایی
- ترانزیت ریلی
- ترانزیت جاده ای
نتیجه گیری بررسی ترانزیت بین المللی کالا!
در این مقاله با مفهوم و قوانین مربوط به ترانزیت خارجی (بین المللی) آشنا شدیم.
در آخر لازم به ذکر است که در صورت نیاز به خدمات مربوط به بازرگانی بین المللی، حمل و نقل دریایی، حمل و نقل هوایی، جاده ای و ریلی میتوانید روی کمک آموت حساب کنید. آموت با بیش از یک دهه فعالیت در زمینههای ذکر شده، آماده ارائه خدمات با بهترین قیمت و کیفیت است.
اکنون شما عزیزان میتوانید سوالات و یا تجربیات خود را در زمینه ترانزیت بین المللی کالا با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.